Säännöt

Päivitys 25.5.2021 sääntöihin:

Kaikkiin tyttöjen sarjoihin sekä poikien kilpasarjoihin otetaan jokaiseen kahdeksan joukkuetta, jotka jaetaan kahteen neljän joukkueen alkulohkoon. Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja. Alkulohkojen 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusottelut sijoista 1-4, ja alkulohkojen 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusottelut sijoista 5-8.

Poikien haaste- ja harrastetason sarjoihin otetaan jokaiseen kaksitoista joukkuetta, jotka jaetaan kolmeen neljän joukkueen alkulohkoon. Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja. Alkulohkojen voittajajoukkueet pelaavat sijoitusottelut sijoista 1-3, toiseksi sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusottelut sijoista 4-6, kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusottelut sijoista 7-9, ja neljänneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitusottelut sijoista 10-12.

12.4.2021 julkaistut säännöt:

Turnauksessa käytettävä pelimuoto on 8vs8. Käytössä on normaali puolen kentän paitsiosääntö. Pelaajavaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Käytössä on normaali sivurajaheitto. Maalipotkun voi antaa mistä tahansa osasta rangaistusaluetta. Kaikissa aloituksissa ja vapaapotkuissa vastustajan on oltava vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta. Kaikkien otteluiden peliaika on 1 x 25 minuuttia.

Voimassa olevat Palloliiton piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ja yli-ikäisyyksiin liittyvät säännöt ovat käytössä turnauksessa. Turnausjärjestäjältä voi hakea erikseen ja etukäteen lupia yli-ikäisten pelaajien peluuttamiseen.

Alkulohkoissa voitosta joukkueet saavat kolme pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Alkulohkoissa pelattavien otteluiden joukkuekohtaisesti saavutetut pisteet lasketaan yhteen, minkä perusteella joukkueiden sijoitukset alkulohkoissa määräytyvät.

Joukkueiden ollessa alkulohkovaiheen jälkeen tasapisteissä ratkaistaan sijoitus seuraavasti:
1. keskinäisten otteluiden pisteet
2. keskinäisten otteluiden maaliero
3. keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien määrä
4. maaliero
5. tehtyjen maalien lukumäärä
6. arpa

Sijoitusotteluiden päättyessä tasan suoritetaan joukkueittain kolmen laukauksen rangaistuspotkukilpailu. Jos tilanne on senkin jälkeen tasan, jatketaan rangaistuspotkukilpailua yksi pari kerrallaan niin pitkään, kunnes voittaja on selvinnyt. Rangaistuspotkukilpailuun voidaan nimetä vain sellaiset pelaajat, jotka olivat kentällä otteluajan päättyessä. Vaihdossa olleita pelaajia ei voi nimetä rangaistuspotkukilpailuun.

Ohjeelliset tasoryhmät:
– 2008 tytöt haaste (ohjeellinen taso eteläisen alueen T13 Kakkonen/Kolmonen)
– 2008 tytöt harraste (ohjeellinen taso eteläisen alueen T13 Nelonen/Vitonen)
– 2008 pojat kilpa (ohjeellinen taso eteläisen alueen P13 Kakkonen/Kolmonen)
– 2008 pojat haaste (ohjeellinen taso eteläisen alueen P13 Nelonen)
– 2008 pojat harraste (ohjeellinen taso eteläisen alueen P13 Vitonen/Kutonen)
– 2009 tytöt haaste (ohjeellinen taso eteläisen alueen T12 Kakkonen/Kolmonen)
– 2009 tytöt harraste (ohjeellinen taso eteläisen alueen T12 Nelonen/Vitonen)
– 2009 pojat kilpa (ohjeellinen taso eteläisen alueen P12 Kakkonen/Kolmonen)
– 2009 pojat haaste (ohjeellinen taso eteläisen alueen P12 Nelonen)
– 2009 pojat harraste (ohjeellinen taso eteläisen alueen P12 Vitonen/Kutonen)

Pidätämme oikeuden sääntömuutoksiin, mikäli ilmoittautumistilanne niin edellyttää tai mahdollistaa. Poikien haaste- ja harrastesarjat voidaan mahdollisuuksien mukaan pelata 12 joukkueen sarjoina. Poikien kilpatason sarjat voidaan mahdollisuuksien mukaan pelata kahtena eri sarjana: kutsu ja kilpa.

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: